Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

We deliver -rahaston toiminta käynnistynyt - Tukea vähävaraisten perheiden koripalloharrastukseen

Vähävaraisten perheiden lasten koripalloharrastusta tukevasta We deliver -rahastosta on jaettu tukea 26 ensimmäiselle perheelle. Koripallomaajoukkueiden pääyhteistyökumppanina vuodesta 2016 toiminut PostNord on We deliver -rahaston myötä yhä laajemmin mukana suomalaisen koripallon ja nuorisotyön tukemisessa. 

Syksyllä 2018 perustetun We deliver -rahaston avulla PostNord tarjoaa stipendejä koripallon harrastamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen. Tukea voi siis hakea esimerkiksi seuran kausimaksuihin, uusien korisvarusteiden hankkimiseen tai pelaajan turnausmatkoihin sekä harjoitusleirien kustannuksiin.

– Haluamme olla mahdollistamassa koriksen pelaamista alusta lähtien ihan huipulle asti. On paljon innokkaita koripallojunioreita, joilla ei ole mahdollisuutta maksaa harrastuksen kuluja. Mietimme rahastoa ideoidessamme, miten voisimme auttaa pitämään suuret massat mukana lajin parissa ja ehkäisemään harrastuksen katkeamista kriittisellä hetkellä, kertoo Kati Packalén PostNordilta.

Susijengin Jamar Wilson: ”Tukea hakeva lapsi olisin voinut olla minä”

We deliver -rahaston kummina toimii Susijengin sinnikäs ikitaistelija ja yleisön sytyttäjä Jamar ”Jammu” Wilson, jolla ei olisi itsellä ollut mahdollisuutta edetä koripallourallaan ilman ulkopuolista tukea.

- Olen todella vaikuttunut We deliver -rahaston perustamisesta. Vähävaraisten perheiden tukeminen tällä tavalla koskettaa erityisesti siksi, että tukea hakeva lapsi olisin voinut olla minä, Wilson toteaa.

- Olen itse kasvanut vähävaraisessa perheessä yksinhuoltajaäitini kanssa. Jos en olisi päässyt lahjakkaana nuorena koripalloilijana yksityiseen kouluun ja sen koripallojoukkueeseen, en olisi koskaan päätynyt koripalloilijaksi. Äitini piti minusta hyvää huolta, mutta ei hän silloin lapsuudessani ymmärtänyt koripallon merkitystä. Jos rahaa olisikin liiennyt vaikkapa kunnollisiin koripallokenkiin, sille löytyi kyllä tärkeämpääkin käyttöä, Wilson kertoo.

Wilson kertoo koskettavan tarinan siitä, miten hänen silmänsä avautuivat maailmalle ja tulevaisuuden mahdollisuuksille koulun mahdollistaman koripalloleirin myötä. Kotikulmilla New Yorkin Bronxissa tulevaisuuteen katsovia vaihtoehtoja ei juuri ollut, ja siksi eri taustoista tulevien lasten kohtaaminen koripallon parissa oli Wilsonille käänteentekevä hetki elämässä.

- Olin haltioissani ja ajattelin, että tämä on parasta ikinä! Kouluni tuen avulla pääsi jatkamaan harrastusta, ja ajan myötä minulla on ollut mahdollisuus tehdä koripallosta itselleni jopa ammatti.

Kaikille yhdenvertainen mahdollisuus harrastaa

Koripalloliitolla on kunnianhimoinen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma vuosille 2019-2020. Tavoitteena on esimerkiksi edistää naisten ja tyttöjen asemaa, kehittää henkilöstön sisäistä yhdenvertaisuutta ja edistää vähävaraisten mahdollisuutta koripalloharrastukseen. We deliver -rahaston avulla tuetaan erityisesti taloudellista yhdenvertaisuutta.

- Koskaan ei tiedä, kuka koripalloharrastuksen aloittaneista nuorista on seuraava Jammu, Lauri Markkanen tai Taru Tuukkanen, Packalén toteaa.

- Mutta We deliver -rahaston tarkoitus ei kuitenkaan ole tukea vain kaikkein lahjakkaimpia pelaajia, vaan luoda jokaiselle nuorelle yhdenvertainen harrastusmahdollisuus – perheen varallisuuteen katsomatta. Se, tuleeko näistä nuorista ammattipelaajia, valmentajia, seuratyöntekijöitä tai tuomareita, on oikeastaan yhdentekevää. Kun lapsi pääsee kasvamaan harrastukseen, joka tukee sosiaalisten taitojen kehittymistä ja ehkäisee syrjäytymistä, kaikki voittavat.