Ohita navigointi ja haku
Verkkopalvelumme ei tue enää Internet Exploreria. Käytä sen sijaan Chrome, Edge, Firefox tai vastaavaa selainta nopeamman ja sujuvamman käytön varmistamiseksi. Öppna i Microsoft Edge

Tie kohti fossiilittomuutta

Vaikka maailma ympärillämme muuttuu, tavoitteemme säilyy samana: vuoteen 2030 mennessä PostNordin palveluiden on tarkoitus olla fossiilittomia. Ja tähän tavoitteeseen yltämiseksi meillä on selkeä suunnitelma.

Logistiikka-ala on merkittävä päästöjen aiheuttaja. Huomattavin osa päästöistä on peräisin maantiekuljetuksista, joiden osuus Euroopan kuljetusalan päästöistä on 76 prosenttia. Mutta jos olet osa ongelmaa, voit myös olla osa ratkaisua.

Nima Ghaviha vastaa PostNordin kunnianhimoisesta suunnitelmasta, jolla ilmastotavoitteet on määrä saavuttaa. Vuoteen 2030 mennessä PostNordin logistiikkapalveluiden on tarkoitus olla täysin fossiilittomia ja vuoteen 2025 mennessä hiilidioksidipäästöjä on vähennetty 40 prosenttia vuoden 2020 tasoon verrattuna.

”Fossiilittomuuteen siirtyminen on tärkeää kolmesta syystä. Ensinnäkin vihreiden toimitusten asiakaskysyntä on kasvussa. Toiseksi vihreän teknologian käyttö voi loppujen lopuksi säästää kustannuksia. Ja kolmanneksi, se on oikein. Niin PostNordin ja maapallon kuin tulevien sukupolvienkin tähden”, Nima Ghaviha sanoo.

PostNordin ilmastotavoitteet ovat kunnianhimoisia ja Science Based Targets -aloitteen hyväksymiä, mikä tarkoittaa, että ne perustuvat tieteeseen ja ovat Pariisin ilmastosopimuksen mukaisia.

”Minulle se on ylpeyden aihe, että olemme vihreän siirtymän eturintamassa. Pohjoismaiden johtavana logistiikkayrityksenä PostNordilla on tärkeä rooli. Pystymme toimimaan ilmastojohtajana ja haluamme tehdä niin, koska meille on selvää, että tämä on oikea tie eteenpäin.

"Pohjoismaiden johtavana logistiikkayrityksenä PostNordilla on tärkeä rooli."

Selkeä suunnitelma

PostNordin suunnitelma muodostuu konkreettisista muutoksista, joita ilmastotavoitteiden saavuttaminen edellyttää. Osa työstä koskee rakennuksia ja kuljetustapoja, mutta suurin osa suunnitelmasta liittyy maantiekuljetuksiin, koska juuri ne aiheuttavat eniten päästöjä. Tällä alalla teknologia myös kehittyy nopeasti ja investointitarve on suuri.

”Teemme tietoisesti töitä maantiekuljetusten päästöjen vähentämiseksi. Tässä useat markkinoilla olevat tekniikat voivat auttaa. Lähinnä kyse on siirtymisestä sähkö- ja biokaasuajoneuvoihin tai uusiutuvaan dieselin (HVO100) käyttöön perinteisissä ajoneuvoissa”, Nima Ghaviha kertoo.

Siirtymävaiheen haasteet

Ratkaisevassa asemassa päästöjen vähentämisessä ovat ajoneuvokannan sähköistäminen ja biopolttoaineet. Työ on kuitenkin monimutkaista ja siihen liittyy monia haasteita. Sähkövoima toimii edelleen paremmin kevyissä ajoneuvoissa, joilla ajetaan lyhyttä matkaa. Latausinfrastruktuuria on laajennettava, ja olosuhteet vaihtelevat Pohjoismaiden välillä.

Noin 30 prosenttia PostNordin yli 10 000 ajoneuvosta on sähköautoja, ja 2 prosenttia kulkee biokaasulla. Noin 30 prosenttia ajoneuvoista käyttää uusiutuvaa dieseliä, joka voi vähentää päästöjä jopa 90 prosenttia fossiiliseen dieseliin verrattuna.

"Epävarmuutta on paljon, joten panostamme yhden teknologian sijaan niiden yhdistelmään."

Jatkuvasti muuttuva maailma on myös yksi syy siihen, miksi PostNordin vihreän teknologian suunnitelmaa päivitetään vuosittain ja miksi se on sisällytetty yrityksen liiketoimintasuunnitelmaan.

”Vihreän teknologian suunnitelmassamme käsitellään investointikohteita ja -summia sekä siirtymätahtia. Meidän pitää päättää, mihin teknologioihin on tarkoituksenmukaista investoida ja milloin. Epävarmuutta on paljon, joten panostamme yhden teknologian sijaan niiden yhdistelmään.”

PostNord edistynyt merkittävästi tavoitteiden saavuttamisessa

PostNord on onnistuneet vähentämään kuljetusten ja toimintojen päästöjä 30 prosenttia vuoteen 2020 verrattuna. Jopa 40 prosenttia kevyistä ajoneuvoista, joilla ajetaan viimeisen kilometrin kuljetuksia, on sähkökäyttöisiä, ja suurin osa raskaista ajoneuvoista käyttää biopolttoaineita.

PostNordin ilmastosiirtymä

Oletko kiinnostunut palveluistamme?

Pyydä tarjous

 

Customer service